Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lonely Soul

Valmennukset

17. Toukokuuta 2013 // Maastoestevalmennus, valmentajana Paula:

Rose ja Sakke kävelivät alkukäynnit Falcon Springsin maastoesteradalle. Sopiva 10 minuutin kävely oli hyvä ennen maastoesteitä. Rose verrytteli ohjeitteni mukaan suurella ympyrällä ja asetteli Sakkea ravissa. Sakke meni vähän liiankin rennosti alussa, ja kompastui omiin kinttuihinsa. Tämän jälkeen se ryhdistäytyi ja alkoi nostella paremmin jalkojaan. Rose vaihtoi suuntaa ja otti vielä lyhyet laukat molempiin suuntiin.

Aluksi kävelimme hieman etelään päin, jossa oli suurin osa esteistä. Pyysin Rosea aloittamaan pienellä tukilla ja jatkaa siitä sitten matkaa nousuesteelle. Sakke oli yllättävän rauhallinen, sillä yleensä hevoset innostuvat maastoesteistä liika. Rose laukkasi takaisin luokseni ja sitten siirryttiin coffiniin, johon Sakke teki suuren loikan. Jatkoimme risuesteelle, josta sitten banketille ja siitä vielä vesiesteelle. Risueste oli sille selvästikkin jo vanha tuttu ja Sakke hyppäsi sen yli hienosti, vaikkakin esteen jälkeen hieman kiihdyttin banketille, jolloin kaatuminen kävi lähellä. Rose teki hyvät tiet esteelle ja Sakke meni kiltisti veteen. Lopuksi kokeilimme vielä alashyppyä veteen, mutta hypyn jälkeen Sakke päätti pitää juomatauon.

Rose ratsasti hyvät tiet, vaikkakin joilekkin esteille olisi kannattanut jälleen valmistella hieman paremmin. Sakke meni odotettua paremmin ja rennosti, kuin kotonaan.

28. Lokakuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Laura:

Aloitimme alkukäynneillä ja kerroin hiukan tästä valmennuksesta. "Niin, ja emme käytä tässä valkassa ollenkaan kannuksia!" Rose otti kannukset pois. "Tänään menemme hiukan väistöjä, kuten avoja, toki muutakin mahtuu mukaan." Käskin Rosen ottamaan ohjat sopivalle tuntumalle, koska jatkaisimme niin kauan käynnissä kunnes Sakke on kuulolla. Aloitimme siten että Rose tulisi isolle ympyrälle jota hän sitten pienentäisi koko ajan tasaisessa tahdisssa. Sakke viskoi aluksi vähän päätään ja osoitti mieltään vahvasta sisäasetuksesta, mutta jonkun ajan päästä se rauhoittui selvästi. Kun Sakke alkoi kuunnella oli tulos selvästi parempaa. Kun olimme tehneet tämän tehtävän loppuun, vaihdoimme tehtävää siten että Saken pitäisi olla isolla ympyrällä, koko ajan ulospäin asettuneena. Tehtävä alkoi hiukan huonosti, sillä Sakke punki koko ajan pienentämään ympyrää. "Sisäpohje alhaalta asti kiinni!" Kun Rosen koko pohje tuli kiinni Saken kylkeen Sakke päätti alistua menemään hienosti tehtävää. "Hienoa, sieltä tulee jo peräänantoa!"

Käskin Rosea ottamaan ravin, jossa työstäisimme taas samaa tuttua tehtävää, eli ympyrän pienennystä. Tällä kertaa Sakke pienensi ympyrää hienosti ja ansaitsi kyllä kehunsa. Teimme tehtävää vielä pari kertaa uudelleen, myös kevyessä ravissa. Sakke hoiti kyllä tehtävän hienosti, kunhan se jaksoi keskittyä. Jatkoimme sitten pois tästä tehtävästä ja aloitimme väistöjä. "Tullaan aluksi käynnissä ihan tavallisia pohkeenväistöjä." Sakke väisti hyvin ja takapääkään ei jäänyt jälkeen, joten teimme saman ravissa. Ravissa Sakke oli taas hienona ja esitteli meille jopa kaunista peräänantoaan, en tiedä johtuiko se ohi menneistä tammoista... :D Kun tultiin vasemmalle väistöjä, Sakke kuitenkin alkoi jättämään takapäätä pois liikkeestä. Kun hiukan korjailimme Rosen istuntaa, Sakke oli taas oma itsensä. Jatkoimme avoväistöihin ja kuten tavallista, Sakke meni nekin mainiosti. "Kaikki menee niin hyvin ettei minulla ole paljon tässä valmennettavaa! :D Eiköhän tämä ''vääntö'' riitä hetkeksi,o tetaan laukkaa." Käskin Rosea ottamaan temmonvaihdoksia, vasemmalla pitkällä sivulla pitkää laukkaa ja oikealla koottua laukka. Sakke innostui pitkästä laukasta niin että lyhyestä ei meinannut tulla mitään. Sitten vielä loppuravit jotka sujuivat mainiosti.

9. Elokuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Emilia:

Sakke oli oikein hieno poniori, ja käyttäytyi mallikkaasti jo alkukäynneistä lähtien! Nähdessään minun kokoavan kentälle pienen esteradan se otti innoissaan muutaman hallitsemattoman askeleen laukkaa, mutta rauhoittui pian. Raviristikoilla sujui vähän niin ja näin, Sakke ei malttanut oikein keskittyä, ja teiden tarkkuus oli välillä vähän hakusessa. Isommat esteet Sakke sen sijaan hyppäsi todella hienosti, ei epäröinyt yhtään eikä höpötellyt turhia. Yhteistyönne sujui täysin ongelmitta, Sakke kulki koko ajan hienosti ja rauhallisesti. Valmennus sujui pääpiirteissään todella hyvin, Sakke kieltänyt kertaakaan, vaikka pudotuksia nähtiinkin muutama.

26. Toukokuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Veera R:

Olitte Saken kanssa jo kentällä ottamassa alkuverruttelyjä tekemässä, kun saavuin Cavalieriin pitämään teille kahdelle kouluvalmennusta. Astelin kentän laidalle ja aloitimmme. Harjoittelimme aluksi taivutuksia. Valmistelit orin ensin pienellä pohkeenväistöllä, jonka jälkeen ori tuntui olevan paljon herkempi kyljistä ja se auttoi selkeästi taivutuksissa. Avo- ja sulkutaivuksissa Sakke taipui oikein nätisti. Kootut askellajit onnistuivat teiltä leikiten, mutta yhtä laukanvaihtoa askeleessa teidän kannattaa vielä hieman harjoitella. Kun kokeilimme siirtymistä peruutuksesta laukkaan ei suoraan peruuttaminen meinannut onnistua vaan peruutitte vinoon. Muuten liike onnistui vallan hyvin. Saken liikkeet ja olemus tuovat jo mieleen kouluratsun :)

23. Maaliskuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Carol:

Rose ja Sakke aloittivat verryttelyraveilla. Käskin Rosea ratsastamaan paljon siirtymisiä, voltteja sun muita tarkkuustehtäviä. Sakke oli pian kuulolla ja reagoi herkästi ratsastajan painoapuihin. Kasasin erilaisia esteitä radalle, ja käskin tulla muutamaan otteeseen ravipuomit. Sakke ylitti ne ensin kiemurrellen, mutta kun Rose seuraavalla kerralla käytti ulkoapuja tehokkaammin, Sakke kulki oikein nätisti ja suoraan. Käskin ratsukkoa nostamaan laukan ja tulemaan ristikko - pysty 40 cm - okseri 60 cm- radan. Sakke suoritti sen puhtaasti, vaikka meni laukanvaihtojen kanssa sekaisin. Rose hyppäsi vielä muutamaan otteeseen pieniä esteitä, ja pian esteet kohosivat 80:cm korkeudelle. Sakke kielsi niille pari kertaa, mutta hyppäsi lopuksi kauniilla kaarella ja hyvällä ilmavaralla.

Muistilista

Sileällä: Yleis/koulusatula, yleis/kouluhuopa, yleis/kouluvyö, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet

Esteillä: Estesatula, estehuopa,  meksikolaiset/englantilaiset suitset, nivelkuolaimet,  rintaremmimartingaali, jännesuojat takasiin

Maastoon: Yleissatula, yleishuopa, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat kaikkiin jalkoihin

-5 oC: Ulos ei loimea (klipattu = sadeloimi), sisällä ei loimea
-10 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä villaloimi (klipattu = tallitoppis)
Sateella: Sadeloimi ulos jos sataa paljon/klipattu

Väkirehut:

Mysli: ½-0-½
Feed mix: 0-1-0

Aamu- ja iltamössöt:

Greenmix ½ litraa
Gemüse Mineral 1 dl
Complete Feed 2 dl

Rokotukset:

Rokotukset jäykkäkouristusta ja hevosinfluenssaa vastaan voimassa.

Ratsastus- ja ulkoiluvarusteet (alleviivatut voitettuja)

¬ Musta yleissatula
¬ Musta kaksivärinen estesatula
¬ Ruskea koulusatula

¬ Valkoinen yleissatulahuopa
¬ Ruskea estesatulahuopa
¬ Valkoinen koulusatulahuopa
¬ Punainen koulusatulahuopa
¬ Musta satulavyö
¬ Ruskea koulusatulavyö
¬ Mustat jalustimet, hihnat
¬ Ruskeat jalustimet, hihnat

¬ Ruskeat suitset englantilaisella turparemmillä, alaturparemmi
¬ Mustat ohjat
¬ Ruskeat meksikolaiset suitset Sir Classic
¬ Nivelkuolaimet
¬ Mustat jännesuojat eteen ja taakse
¬ Siniset pintelit

 

¬ Punaiset pintelit
¬ Siniset kuljetussuojat
¬ Vihreät joustopintelit Sweet Cassiel
¬ Vihreä korvahuppu Basic Cassiel

¬ Tummansininen sadeloimi
¬ Ruskea tallitoppaloimi Upscale
¬ Sininen villaloimi basic
¬ Punainen fleeceratsastusloimi
¬ Puna-musta-keltaraidallinen enkuviltti
¬ Jäänsininen fleeceloimi
¬ Sini-ruskea fleeceloimi Fall 08
¬ Vihreä toppaloimen kaulakappale

¬ Sininen nailonriimu
¬ Ruskea nahkariimu
¬ Sininen riimunaru
¬ Musta nailonriimu
¬ Musta nahkainen riimunaru ketjuilla

Muut hoitotuotteet

Violetti kaviokoukku, jumbosieni, helosan (vuokraajan ostamat)

 

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2019 Cavalier - suntuubi.com