Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Manboy CLR

Valmennukset

28. Joulukuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Destiny:

Valmennuksen alussa Manu säikkyi hieman muita hevosia ja vierasta paikkaa mutta Rose sai kuitenkin pidettyä ratsunsa aisoissa. Käskin kaikkien ratsukoiden tehdä veryttelyt itsenäisesti ja huolellisesti. Rose ratsasti Manulla volttejä ja väistöjä sekä yritti pitää Manun ravissa vaikka poika halusikin lähteä laukkaamaan. Veryttelyjen jälkeen laitoin kolme puomia peräkkäin ja käskin Rosea tulla ne reippaassa laukassa. Manulla ja Rosella oli erimielisyyksiä laukasta, sillä Manu olisi halunnut lähteä lähteä laukkaamaan tuhatta ja sataa.  Muutaman kerran jälkeen ratsukko ylitti puomit tahdikkaassa laukassa. Raahasin maneesiin lisää puomeja ja nostin ne pieniksi ristikoiksi, jolloin esteistä muodotui jumppasarja. Manu hyppäsi esteet hyvin ja Rosella oli hyvät ja melkeimpä näkymättömätkin avut. Nostin esteet 90cm korkuisiksi ja Manu rupesi heti empimään. Rosella oli onneksi raippa mukana, jolla oripoika saatiin kuin saatiinkin esteiden yli. Käskin Rosea vaihtamaan suunnan ja tulemaan esteet tässä suunnassa. Nyt sujui jo vähän paremmin, tosin Manu oli vieläkin hieman laiska. Rakensin radan jossa esteet olivat 100-120cm korkuisia ja suurimmaksi osaksi pystyjä. Manu oli radasta enemmän innoissaan kuin yhdestä esteestä. Ratsukko tuli radan hienosti ja reippaasti. Rosella oli hyvä istunta ja tasapaino, vaikka Manu hieman takalistoaan nostelikin ilmaan. Valmennus meni ratsukon osalta hienosti ja toivottavasti pääsen joskus myöhemminkin tätä paria valmentelemaan.

5. Marraskuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Crystal:

Alkukäynneissä Manu oli hieman jännittynyt, kun näki esteet. Ratsukko oli silti innoissaan, ja sen näki. Ensimmäisenä otimme lyhyen radan: ensiksi hypätään pienempi ristikko, ja sitten kaarretaan oikealle, nostetaan oikea laukka ja hypätään 80 cm tasaokseri. Tämän jälkeen mennään laukkapuomit (4 kpl) ja hypätään 85 cm suora, siirretään raviin ja hypätään vielä pieni kavaletti. Manu meni oikein hienoa ravia ja hyppäsi pyöreästi. Tasaokserissa se ponnisti hitusen liian aikaisin, mutta pääsi hienosti yli. Lopun radan se meni tahdikkaasti, ja ratsastaja istui ryhdikkäästi. Tässä välissä nostin tasaokserin taaimmaista puolia 15 cm ja lisäsin vielä yhden ristikon loppuun, sekä lisäsin muutamia puomeja väleihin. Alku meni samanlailla, mutta Manu ei hypännyt myöhään. Manu tiputti yhden puomin suorasta, mutta pääsi kavaletin ja ristikon tahdikkaasti ja komeasti.

23. Lokakuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Inka:

Aloitimme valmennuksen reippaasti käynnissä ja ravissa. Käynnissä tarkoituksena oli mennä pysähdys ja peruutus pitkillä sivuilla ja lyhyillä sivuilla koottua harjoitusravia. Pysähdyksessä Manu laittoi vastaan ja kokeili "onko ihan pakko?" Rose sanoi, että on niin kyllähän herra kuunteli. Raville siirtyessa Manu otti isoja askeleita ja pyysin Rosea tekemään niin kauan volttia, että Manu kulkisi sipsisipsu askelilla. Pian pysähdyksetkin alkoivat sujua hyvin. Vaihdoimme tehtävää niin, että mentiin uraa pitkin ravia ja joka kulmasta tehtiin kokorata leikkaa. Leikkaajalla lisättiin ravia ja jokaiseen päätyyn tehtiin normaalissa ravissa 10 metrin voltti. Manu ehdotteli laukkaa ensinmäisellä lävistäjällä, mutta Rose piti orin napakasti ravissa. Päädyssä vauhti ei hidastunut melkein yhtään ja pyysin heitä tekemään monta volttia. Manu rauhottui ja jatkoimme tehtävää. Pari kertaa Manu nosti vähäsen laukkaa, mutta rauhottui kuitenkin. Aloitimme laukan säätely tehtävät. Päätyihin tehtiin ympyrät, joilla koottiin laukkaa ja pitkät sivut mentiin reipasta laukkaa. Kun aloitimme Manu oli täynnä intoa ja räjähti laukalle. Rose sai pidätellä paljon, jotta ori pysyisi kuosissaan. Kun lisätyn laukan jälkeen koottiin, Manu suuttui ja heitti parit pukit eikä hidastanut. Rose sai tehdä paljon töitä, jotta ori kuuntelisi. Pian Manu kuitenkin alkoi kuunnella. Lopetimme valkan kun Rose oli tehnyt loppu verkkoja.

10. Kesäkuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Evy:

Aluksi Manu vaikutti pelkältä kouluratsulta. Meinaan pienillä esteillä puomit kolisivat oikein kunnolla. Mutta onneksi pienet esteetkin alkoi lopulta sujua hyvin, ja voitiin edetä korkeisiin esteisiin. Korkeimmilla esteillä herra todella panosti hyppäämiseen, mitä stten tapahtuikin. Yksi kielto tuli, koska Manu säikähti valmennuksessa toista hevosta, ja Rose oli vähällä tippua, mutta onneksi Manu veti pään ylös ja vahinkoa ei sattunut. Viimeisenä esteenä kokeilimme hieman erilaista estettä, nimittäin viuhkaaa. Manu katsoi estettä ekaksi hieman jännittyneesti, mutta suostui hyppäämään sen. Valmennus meni teidän kannalta hyvin, ellei pieniä vaaratilanteita lasketa :)

20. Toukokuuta 2012 // Maastoestevalmennus, valmentajana Miila:

Valmennukseen astahteli komeahko oripoika, joka nyt välillä esitteli itseään lähellä olevalle tammalle. Kuitenkin Manu keskittyi tutustumaan maastoon ja sen esteisiin rauhassa ilman välikohtauksia. He pääsivät myös pian tutustumisen jälkeen hyppäämään pienen tukin muiden perässä ja kyllä sitä ylipäästiin. Portaat mentiin sutjakaasti ja hautaa ei meinattu sitten yli päästä, ei millään. Kun vihdoin oltiin yli päästy jatkettiin matkaa eteenpäin kohti tarkkuusestettä ja myös muita tukkeja. Rose ja Manu ratsastivat myös omanlaisen radan, joka sujui hyvin. Heidän menoaan oli kiintoisa katsella. Koulupainotteinen Manu pääsi kuin pääsikin kaikkien esteiden ylitse pienien ongelmien kautta. Kuitenkin itse Rosella ja Manulla oli hauskaa ja sehän olikin tämän valmennuksen tarkoitus. Tasaisen oloista menoa, josta on hyvä jatkaa taas maastoesteiden hyppäämistä näin muuten vain. Kannattaa käydä myös vähän useammin hyppäämässä niin kyllä sitä aletaan myös niitten hautojen ylitse päästä ketterästi ilman kyttäilyjä. Yhteistyö toimi ratsukolla hyvin. Muutenkin kivaa katseltavaa.

Muistilista

Sileällä: Yleis/koulusatula, yleis/kouluhuopa, yleis/kouluvyö, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, lampaankarvaromaani, jännesuojat/pintelit kaikkiin jalkoihin

Esteillä: Estesatula, estehuopa,  meksikolaiset/englantilaiset suitset, nivelkuolaimet,  rintaremmimartingaali, jännesuojat kaikkiin jalkoihin

Maastoon: Yleissatula, yleishuopa, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat takasiin

-5 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä villaloimi (klipattu = tallitoppis)
-10 oC: Ulkona toppaloimi (klipattu = tallitoppis alle), sisällä tallitoppis
Sateella: Sadeloimi ulos

Väkirehut:

Kaura: ½-0-½
Racing Prix: ½-1-1

Aamumössöt:

Gemüse Mineral 2 dl
Magnesium 2 mitallista
Greenmix 1 litraa

Rokotukset:

Rokotukset jäykkäkouristusta ja hevosinfluenssaa vastaan voimassa.

Ratsastus- ja ulkoiluvarusteet (alleviivatut voitettuja)

¬ Musta yleissatula
¬ Musta kaksivärinen estesatula
¬ Tummanruskea estesatula Sir Classic
¬ Musta estesatula
¬ Musta koulusatula
¬ Ruskea koulusatula

¬ Sininen yleissatulahuopa
¬ Valkoinen nimellä brodeerattu satulahuopa
¬ Sininen estesatulahuopa
¬ Valkoinen koulusatulahuopa
¬ Sininen koulusatulahuopa
¬ Musta satulavyö
¬ Musta koulusatulavyö
¬ Musta rintaremmimartingaali WEGA
¬ Mustat jalustimet, hihnat

¬ Mustat suitset englantilaisella turparemmillä, alaturparemmi
¬ Mustat kankisuitset ohjilla
¬ Mustat meksikolaiset suitset WEGA
¬ Ruskeat perussuitset
¬ Mustat ohjat
¬ Nivelkuolaimet

 

¬ Mustat jännesuojat eteen ja taakse
¬ Vihreät hivutussuojat taakse
¬ Mustat perussuojat eteen ja taakse
¬ Siniset pintelit
¬ Valkoiset pintelit
¬ Siniset fleecepintelit
¬ Siniset kuljetussuojat
¬ Musta lampaankarvaromaani Cassiel

¬ Siniharmaa sadeloimi
¬ Sininen tallitoppaloimi
¬ Vihreä fleeceloimi
¬ Ruskea toppaloimi Upscale
¬ Sininen villaloimi basic
¬ Enkkuloimi ja -viltti
¬ Enkkuloimi WEGA
¬ Sininen fleeceloimi ilman vöitä
¬ Pinkki-ruskea fleeceloimi Dyna EQ Choco'n'Color
¬ Fleecevuorattu heijastinratsastusloimi Cassiel

¬ Vihreä nailonriimu
¬ Harmaa riimu Spring 11
¬ Musta nahkariimu
¬ Vihreä riimunaru

 

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2019 Cavalier - suntuubi.com