Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Forever Young

Valmennukset

24. Kouluvalmennus, valmentajana Zeina:

"Tänään on teemana lähinnä kaikki helpot jutut, ja laukan nosto suoraan käynnistä", sanoin Roselle, joka oli ponnistamassa Hessun selkään. Rose nyökkäsi ja lähti kävelemään Hessun kanssa uralle. Laitoin kartioita hieman kentän sisäpuolelle. Kun olin antanut Rosen kävellä Hessun kanssa vähän aikaa, käskin hänen ravailla molempiin suuntiin. Hessu näytti tosi mukavalta hevoselta, se totteli Rosea hyvin. Hetken päästä Rosen piti tehdä hetki käynti-ravi siirtymisiä, jotka onnistuivat muitta mutkitta. Olin kuullut, että Hessu oli hyvä koulussa. Paitsi että se saattaisi sotkeutua jalkoihinsa, jos tehtäisiin liian vaativia liikkeitä. Siirtymisten jälkeen oli vuorossa asetus, kartiot olivat merkkinä mistä piti ratsastaa. Hessu pärski välillä varsin kuuluvasti. Hessu asettui mukavasti ja suunnanvaihdon jälkeen Rose sai asettaa Hessua toiseenkin suuntaan. Hetken päästä hänen piti jatkaa samaa ravissa. "Ylläpidä sama tempo! Se on hyvä sitten kun vähän ajan päästä laitan puomeja kehiin", huusin kentän keskeltä. Hessu totteli ratsastajaansa, vaikka välilä se viskelikin päätään ja narskautteli kuolaimia.

Raahasin puomeja kentän keskelle. Rosen piti tulla ne ravissa ja ylläpitää hyvä tempo. Hessu hieman kompasteli väliin, mutta muuten ratsukolla meni oikein mallikkaasti. Annoin Rosen ja Hessun levähtää käynnissä vähän aikaa. Sitten oli vuorossa laukannostot käynnistä ja pääty-ympyrältä. "Tän kartion kohdalta nostat laukan. Sit laukkaat tähän kartioon asti, hiljennät käyntiin. Ja sit ravi, pääty-ympyrä, laukka. Käynti-laukka siirtymisiä siis ois tarkotus tehä", selitin osoittaen oven lähellä olevaa kartiota. Hessu oli tosi hyvässä vedossa, ja Rose ratsasti hyvin. Siirtymisten jälkeen oli taas käyntipätkän vuoro, ja sen jälkeen annoin Rosen tehdä pari pohkeenväistöä ja sellaista. Se oli selvää kauraa, eli helppo juttu. Rose teki vielä taivutteluita, ennen kuin käsin ottaa loppuravit ja loppukäynnit.

23. Elokuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Sandra:

Alkutunnista Hessulla oli kovasti energiaa, ja se olisi heti halunnut siirtyä laukkaan. Käynnissä se heitteli päätään ja yritti saada tahtonsa läpi. Rose kuitenkin piti Hessun kovassa kurissa, ja vähän ajan päästä tuo lopettikin temppuilun kokonaan. Hetken päästä neuvoin Rosea tekemään voltit päädyissä, tässä varmistin kuunteleeko Hessu myös ympyrällä apuja. Voltit sujuivat hienosti, joskin Hessu oli parilla ekalla ympyrällä tosi jäykkä, eikä tahtonut taipua. Mutta pikku hiljaa, pyörevillä liikkeillä Rose sai orin hyvin rentoutumaan, hienoa! Käyntityöskentelyn jälkeen komensin ratsukon raviin. Rose sai ensin keventää joitakin kirroksia kenttää ympäri, jotta Hessu saisi purkaa hieman energiaansa. Tämän jälkeen neuvoin tempon hidastukseen, jossa Rose sai myös koota Hessua hieman. Nyt huomasin jo, että Hessu oli hyvin vetristynyt, ja upean näköinen liikkeissään! Ravi oli tahdikasta, sulavaa ja oikein mahtavan näköistä. He saivat tehdä jälleen aluksi voltteja, nyt tosin hieman pienempiä. Hessu pysyi volteilla hyvin aisoissa, eikä ruvennut kaahailemaan. Sujuvuuden vuoksi siirryimmekin nopeasti seuraaviin asioisin. Kolmikaarisissa kiemuraurissa Hessu hieman pitkästyi, mutta pienen tempon lisäyksen jälkeen innostusta taas riitti. Rose sai kuitenkin tässäkin hyvin pidettyä kurin. Hessu polki okein kauniisti maata takajaloillaan!

Loppu tunnista komensin parin vielä laukkaan, jossa he saivat harjoitella laukan vaihdoksia. Joka toisen askeleen vaihdoksia en vaatinut, sillä Hessun kapasiteetti ei tuntunut -varsinkaan tänään, siihen riittävän. Aluksi Hessu kulki hieman omapäisesti ja liian lujaa. Saman laista lennokkuuttakaan en nähnyt, mitä ravissa olin nähnyt. Käskin Rosen tehdä pari pehmeää puolipidätettä, ja hänen piti myös koota Hessua hieman. Kauaa Hessu ei jaksanut olla tottelematta, ja hyvin pian Rose löysi sen muodon, jossa Hessu kulki todella upeasti! Päätin lopettaa vaihdot melko lyhyeen, koska ne tuntuivat sujuvan. Komensin Rosea hiljentämään Hessun raviin, jossa harjoittelimme siirtymisiä. Siirtymiset sujuivat moitteitta. Vaikka Hessu alkoikin jo olla väsynyt, Rose sai siitä puristettua vielä viimeisetkin voimat näyttäviin siirtymisiin. Siirtymiset eivät olleet yhtään tönkköisiä, vaan sulavia, melko nopeita ja hyvin lennokkaita. Käskin Rosen jäähdytellä Hessun kunnolla käynnissä ja vielä taluttaen, ennen kuin laittaisi sen tarhaan/karsinaan. Kehuin myös Rosea, koska hän oli saanut hyvin pidettyä Hessun aisoissa. Käskin myös hänen kehua Hessua, koska tämä oli ollut yleisesti melko kuuliainen, ja varsinkin ori osasi liikkeet erinomaisesti!

18. Toukokuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Marsu:

Forever Young tuntui alkutunnista aika menevältä ja itsepäiseltä. Alkutunnin työskentelitte ahkerasti volteilla, ja mukaan otettiin myös siirtymisiä istunnan avulla. Hevonen kertoi heti, jos ohjaan jäi vähänkin kiinni. Verryttelyt alkoivat pikkuhiljaa sujua paremmin, eikä ratsu jäänyt enää kuolaimeen kiinni. Koululiikkeet onnistuivat hienosti, ainakin siihen asti, mihin hevosen taidot riittivät. Pikkuhiljaa myös askelten tahti ja ilmavuus näytti kehittyvän, ja ratsastaja onnistui säilyttämään tasapainon pomputtavassakin tempossa. Kouluohjelman suorititte näyttävästi, vaikka siirtymiset olivatkin vähän hitaita ja myöhässä. Tuo ei kuitenkaan haitannut, sillä ratsastaja teki siirtymiset kärsivällisesti, ja hevonen ei töksähdellyt askellajista toiseen.

31. Maaliskuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Tuuli:

Käskin Rosen menemään pari kierrosta käyntiä vapain ohjin. Sen jälkeen käskin siirtämään Hessun raviin. Pari kierrosta ravia ja sitten laukkaa päätyympyrällä. Ensin ei Hessu meinannut tehdä ympyrästä pyöreää, mutta kyllä se poika sitten tajusi ympyrän muodon. Takaisin uralle, suunnanvaihto ja sama toiseen suuntaan. Nyt Hessu kyllä heti tajusi tehdä ympyrästä pyöreän, niin ei Rosen tarvinnut pohkeella paukuttaa. Uralle ja hiljennetään käyntiin. Pari kierrosta vapain ohjin ja sitten vuorossa laukkaa keskiympyrällä. Hyvin meni, vaikka ravisiirtymisiäkin tuli. Uralle, käyntiin ja vapaat ohjat. Pari kierrosta vapain ohjin ja keskihalkaisijalle pysähdys.

Muistilista

Sileällä: Yleis/koulusatula, yleis/kouluhuopa, yleis/kouluvyö, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat/pintelit kaikkiin jalkoihin

Esteillä: Estesatula, estehuopa,  meksikolaiset/englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat kaikkiin jalkoihin

Maastoon: Yleissatula, yleishuopa, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat takasiin

-5 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä tallitoppis
-10 oC: Ulkona toppaloimi (tallitoppis alle), sisällä tallitoppis
Sateella: Sadeloimi ulos (kylmällä säällä enkkuviltti alle)

Väkirehut:

Mysli: 1-0-1
Feed Mix: 0-½-0

Päivämössöt:

Ohralese 3 dl
Kivennäiset 1 dl
Greenmix 1 litraa

Rokotukset:

Rokotukset jäykkäkouristusta ja hevosinfluenssaa vastaan voimassa.

Ratsastus- ja ulkoiluvarusteet (alleviivatut voitettuja)

¬ Musta yleissatula
¬ Musta kaksivärinen estesatula
¬ Musta koulusatula

¬ Valkoinen yleissatulahuopa
¬ Valkoinen estesatulahuopa
¬ Valkoinen koulusatulahuopa
¬ Sininen koulusatulahuopa Cassiel Floral
¬ Musta satulavyö
¬ Musta koulusatulavyö
¬ Mustat jalustimet, hihnat

¬ Mustat suitset englantilaisella turparemmillä, alaturparemmi
¬ Mustat ohjat
¬ Ruskeat meksikolaiset suitset Sir Classic
¬ Nivelkuolamiet

¬ Mustat jännesuojat eteen ja taakse

 

¬ Siniset pintelit
¬ Siniset kuljetussuojat

¬ Jäänsininen sadeloimi
¬ Punainen tallitoppaloimi
¬ Ruskea toppaloimi Upscale
¬ Sininen villaloimi basic
¬ Enkkuloimi ja -viltti
¬ Jäänsininen fleeceloimi
¬ Pinkki-ruskea fleeceloimi Dyna EQ Choco'n'Color
¬ Ruskea fleeceratsastusloimi Cassiel Brownie

¬ Vihreä nailonriimu
¬ Musta nahkariimu
¬ Vihreä riimunaru
¬ Sini-pinkki fleecepehmustettu riimu WEGA Unik
¬ Sini-pinkki riimunaru WEGA Unik

 

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2019 Cavalier - suntuubi.com