Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Winston's Zephyr

Valmennukset

17. Toukokuuta 2013 // Estevalmennus, valmentajana Paula: (katso ratakuva)

Rose olikin jo alkuverryttelemässä Zazua, kun saavuin. Aloin heti väsäämään esteitä ja kysäisin kuinka korkeita Zazu hyppää ratana. Vastaukseksi sain 120cm. Rose ravasi vielä muutaman kierroksen ja sitten alkoi nostella laukkoja. Zazu oli erittäin energinen ja pyöreys katosi heti noston jälkeen. Pyysin häntä pitämään ponin ajatukset ratsastajassa, jotta pyöreys saataisiin takaisin.

Välikäyntien jälkeen alettiin tulemaan jumppasarjaa, jossa oli ristikko, pysty ja okseri (aluksi: 60cm – 70cm – 70cm). Ensimmäisillä kerroilla meni vähän liian lujaa ja puomit putoili, mutta nostin esteitä 20cm ja sitten alkoi tapahtua. Zazu jaksoi jostain syystä laukata rauhassa ja se rentoutui nopeasti. Se hyppäsi jumppasarjan puhtaasti ja sitten siirryttiin toisella puolella kenttää oleviin esteisiin (viuhka aluksi 80cm ja lankkueste 90cm). Zazu epäröi ensimmäisen kerran viuhkaestettä, mutta päättikin mennä suurella loikalla yli. Kehotin Rosea valmistelemaan hieman paremmin seuraavan kerran.

Lankkuesteen Zazu tuli hienosti ja sitä korotin pikkuhiljaa 120cm korkuiseksi asti. Loppujen lopuksi meni hyvin, kun Rose sai Zazun rennoksi ja menemään hieman rauhallisemmin.

27. Marraskuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Veronica:

Alkukävelytyksen jälkeen vähän irtohypytettiin poikaa ja avattiin vaan lihaksia ja venytettiin n. 125 cm esteillä. Kun Zazu oli purkanut energiaa alkuun ja vähän saatu lihaksia auki ja lämmiteltyä aloitettiin kunnolla. Rose ravaili pari kierrosta molempiin suuntiin ja poika kulki kauniisti muodossa, kun pyysin Rosea hakemaan vähän sen avulla tuntumaa poikaan. Laukanosto meni loistavasti vaikka Zazu vähän herpaantui ja muodossa meneminen unohtui. Tehtiin vähän puomiharjoituksia alkuun ja rata oli tehty oikean puoleiselle sivulle uran viereen ja muodosti pientä vaikeuttakin. Rata mutkitteli hieman joka teki siitä Roselle haastavan kun Zazukin on jo itsessään vaativa ratsuna. Mentiin puomirata kahdesti molemmissa suunnissa laukassa kerran ja ravissa kerran myös. Mentiin ensin 75 cm helppo esterata jossa oli tarkoitus saada poika kulkemaan alla nätisti ja kaahottamista vähän väistettäisiin pienillä kiemurakohdilla radan päätyesteillä.

Ensiksi mentiin rauhallisessa laukassa jossa käskin Rosen istumaan rauhallisesti satulassa ja ponin kulkea omaa rauhallista tahtia esteeltä toiselle. Sitten vaihdettiin radan esteiden korkeutta 80 cm:iin. Sillä välin kun laitoin esteitä annoin Roselle ohjeiksi, että hän voi koittaa laukata rauhallisesti ja muodossa. Se ei kuitenkaan onnistunutkaan niin helpolla koska pojalla olikin jo taas kertynyt innostusta esteistä. Sitten annoin pitkän litanian ohjeita ja eri ratamahdollisuuksia joista Rose sai valita oman suosikkinsa ja kokeilla haasteita itse ponin kanssa. Nyt kuitenkin oli tarkoitus mennä haasteella ja niin tehtiinkin. Mentiin reippaalla vauhdilla hieman satulasta irti seisoen, niin että kertyi rattoisa, mutta mukavan reipas vauhti. Rose pysyi aika hyvin vauhdissa mukana ja Zazu alkoi hengästyä puolessa välissä treeniä. Kun rata oltiin pariin otteeseen menty vaihdoin koko radan ja esteiden korkeudeksi 110 cm. Sillä aikaa Zazu sai mennä Rosen kanssa välikäynnit pitkin ohjin.

Seuraava rata oli hankala. Siinä pitäisi itse, niin kuin aina, keskittyä oikeanlaiseen vauhtiin, hyppyyn, sillä isoja esteitä luvassa ja vielä päättää istuuko satulassa vai antaako hevosen vetää täysiä. Rose aloitti rauhallisella, mutta reippaalla vauhdilla ja satulassa istuen. Ensimmäiseen hyppyyn päästiin mukaan ja toiselle esteelle tuli kiire, sillä pitäisi ottaa vauhtia nopsaan pois ja se hoitui sikäli hyvin. Lopuksi pitäisi kääntää kireästi ja se vähän meni loivaksi sillä Zazu ei oikein totellut yhtäkkiä tulevaa kiskaisua ja ulkopohjetta. Esteelle kuitenkin päästiin ja Rose jäi vähän vauhdissa jälkeen mutta hyppy oli yksi päivän parhaimmistosta. Kolmannelle esteelle mentiin nopsaan ja kiihdyttäen, mutta liika vauhti koitui kohtaloksi ja ylin puomi tipahti alas. Annoin ohjeita ja Rose tuli aivan äsköisen esteen takaa loivalla kurvilla ja pudotti huomattavasti vauhtia pois alussa ja hyppy onnistui hyvin. Neljäs este sijaitsi ison kurvin, pienen väistöliikkeen ja ison hypyn, sillä tiedossa oli okseri. Rose tuli rauhassa ja käännös sujui hyvin. Sen jälkeen Rose hieman kiihdytti ja väistöliikkeen jälkeen suoristi kauniisti ja hyppäsi esteen ammattitaitoisesti. Kehuin ja kerroin lopuksi mitä oli parannettavana ja että siihen kannattaa keskittyä sillä Zazu ei oppia unohda, jos sen kerran on oppinut.

30. Elokuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Emilia:

Zazu olikin oikea vauhtiponi! Se ei ehkä erityisemmin innostunut kouluratsastuksesta, mutta jaksoi silti nöyrästi yrittää. Alkuverryttelyt sujuivat varsin leppoisasti raviympyröitä ja siirtymisiä tehden, mitä nyt Zazu otti muutaman reippaamman askeleen laukkaa. Tämän oriin askeleita ei kyllä voi kuin kehua! Laitoin ratsukon tekemään pohkeenväistöjä sekä runsaasti siirtymisiä. Zazu siirtyi innokkaasti nopeampaan askellajiin, mutta hidastus tuotti hiukan ongelmia. Väistöissä ori kulki hienosti, mutta heitteli päätään eikä ollut lähelläkään luotilinjaa. Vakaampi käsi! Yleisesti ottaen Zazusta jäi todella positiivinen kuva, kaunis nuori poninalku. :) Ratsuna varmasti oikein kiva, vaikutti melko energiseltä ja herkältä oriilta.

25. Elokuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Velli:

Komea ratsukko asteli uralla. Annoin ohjeita seuraaviin juttuihin samalla kun rakensin kentälle pari 40cm ristikkoa, 60cm pystyä ja yhden sarjan, jossa oli 30cm ristikko ja 100cm okseri. -Aloita noista matalista ristikoista, sanoin samalla kun ratsukkoa laukkasi kavio-uraa. Rose käänsi Manun 40cm ristikoille, jotka Manu hyppäsi hienosti. Käskin mennä toisenkin kerran ja vielä toiseenkin suuntaan muutaman kerran. Pian Manu hyppäsi niitä jo toiseltakin puolelta. -Sitten suuntaa noille pystyille, huusin. Manu hyppäsi nekin hienosti. Käskin hypätä perään ne matalat ristikot. Silloin Manu kielsi,. mutta hyppäsi kuitenkin sen jälkeen. Toiseenkin suuntaan he menivät saman. -Sitten mene molempiin suuntiin tuo sarja, huusin kentän reunalta. Toisella puolella oli vähän ongelmia, koska Manu pudotti viimeisen okserin. Laskettiin sitä 80cm ja silloin se hyppäsi. Viimeiseksi korotettiin sitä 110cm asti ja silloinkin se hyppäsi hienosti. -Sitten kaikki yhteen, kerroin. Hienosti sujui koko rata, yksi pudotus pystyllä. Korjasin esteitä ja samalla ratsukko teki koluharjoituksia käskystäni.

Rakensin keskelle kenttää sarjan, jossa oli ekaksi 40cm ristikko, toiseksi 80cm pysty ja kolmanneksi vielä 110cm okseri. Ohjeistin ratsukkoa menemään sarjan. Hienosti pärjäsinvät. Nostin viiemisen okserin 120cm ja silloinkin se sujui hyvin. Lopuksi se oli 140cm ja edellisetkin esteet olivat heiman aijempaa korkeammalla. -Mene ne nyt, ohjeistin. Ratsukko hyppäsi esteet yksikerrallaan hienosti. -Myötää enemmän viimeisessä esteessä, ohjeistin taas. -Nyt näyttää paremmalta, sanoin kun esteet oli hypätty vimeisen kerran. -Aloita vaan omin tavoin loppuverkat, sanoin ja lähdin korjaamaan esteitä pois. Katsoin kuinka ratkukko laukkasin ravasi ja teki muutamia taivutuksia. Lopuksi Rose antoi Manulle pitkät ohjat ja he käänsivät kaartoon. Rose kiitti valmennuksesta ja katosi talliin.

18. Elokuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Oona:

Alkuvalkasta mentiin ihan normi asioita. Harjoiteltiin ravi- ja käyntipuomeilla. Tehtävällä tehtiin aluksi parin askeleen väistö ja sen jälkeen neljän puomin sarja. Zazu ei suostunut tekemään kuin yhden askeleen väistöä ja sitten jo ehdotteli ravia puomeille. Rose sai työskennellä paljon avuilla, jotta Zazu kulkisi kunnolla. Parin kerran jälkeen Zazu jaksoi jo mennä väistöä enemmän, mutta Rose sai silti paljon työskennellä Zazun innokuuden takia. Ravissa puomit onnistuivat hyvin ja Zuzu kulki jo paremmin. Väistöt menivät kyllä jonnekin ojan alle. Puomien jälkeen treenailtiin 40-50cm esteillä. Tehtävänä oli ratsastaa aluksi 40cm korkean pystyn yli ravissa ja heti esteen jälkeen nostaa laukka. Laukassa tultiin 50cm korkean muurin yli. Zuzu yritti laukata jo pystylle ja Rose joutui tulla monta kertaa, jotta sai Zuzun tulemaan ravilla. Laukka oli melko reipastahtista, mutta kuitenkin halittavaa. Seuraavalla kerralla Zuzu jaksoi jo kulkea paremmin, mutta erittäin vauhdikkaasti. Nostin esteitä noin 80cm korkeudella ja tein pienen radan jota hypättiin. Radassa oli viisi estettä. Aluksi tultiin pystylle. Pystyltä jatkettiin sarjalle, jonka toinen osa oli 90cm korkea okseri. Sarjan jälkeen tuli muuri. Muurin päällä vaihdettiin laukkaa ja samalla suuntaa. Muurilta lähestyttiin sateenkaariestettä ja sateenkaarelta vielä kerran pysty. Zazu kävi kuumana jo alku vaiheessa ja Rose sai tehdä pari ympyrää ennen ensinmäistä estettä.

Pystyn Zazu hyppäsi jo metriä ennen ja lenti suurella loikalla yli. Ilmavaraa jai ainakin puoli metriä alle. Sarjalla oli kahden laukan väli, mutta Zazun vauhti oli niin hurja, että väliin tuli vain yksi laukka-askel. Päädyssä käskin Rosen pysäyttää Zazun ja tehdä kaksi peruutus askelta ennen jatkamista. Zazu pysähtyi hieman rauhattomana, mutta rauhottui kuitenkin. Annoin Roselle luvan jatkaa. Rose jatkoi seuraavalle esteelle. Zazu meni hieman lyhyempää laukkaa, mutta edelleen reipasta. Loppu rata onnistui paremmin. Korotin esteet 90-100cm korkeudelle. Rose piti pienen tauon, kun muokkailin esteitä. Ensinmäinen pysty oli nyt portti ja korkeudeltaan 90cm. Sarja oli 100cm korkea. Muurikin oli 100cm korkea. Sateenkaari oli sentään vain 90cm korkea. Zazu tuli reippaasti ensinmäiselle esteelle ja hyppäsi korkealta yli. Sarjalla väliin tuli nyt kaksi askelta. Zazu hyppi hieman ja Rose sai pidätellä jonkin verran, jotta ori pysyisi nahoissaan. Muurista Zazu hyppäsi ainakin 120cm korkeudesta, eli isolla ilmavaralla. Sateenkaarella Zazu hyppäsi hieman hassusti, koska askel ei sopinut esteelle. Portista Zazu meni hyvin yli. Loppu verkoissa mentiin ihan ravivoltteja ja muita kouluradan normaaleja liikkeitä. Yhteistyö sujui melko hyvin, paitsi Zazun täytyy oppia hieman keskittymään vauhtiin. Ja Zazulta löytyy kapasiteettia isommillekin esteille. Valmennuksissa saa käydä kyllä ahkerasti.

Muistilista

Sileällä: Yleis/koulusatula, yleis/kouluhuopa, yleis/kouluvyö, englantilaiset suitset, bridongkuolaimet

Esteillä: Estesatula, estehuopa,  meksikolaiset/englantilaiset suitset, bridongkuolaimet, jännesuojat kaikkiin jalkoihin

Maastoon: Yleissatula, yleishuopa, englantilaiset suitset, bridongkuolaimet, jännesuojat kaikkiin jalkoihin

-5 oC: Ulos ei loimea (klipattu = toppaloimi), sisällä ei loimea (klipattu = villaloimi)
-10 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä villa/fleeceloimi (klipattu = tallitoppis)
Sateella: Sadeloimi ulos jos sataa paljon

Väkirehut:

Kaura: ½-0-½
Feed Mix: 0-1-0

Iltamössöt:

Maissilese 2 dl
Kivennäiset 1 dl
Vita-E 1 dl

Rokotukset:

Rokotukset jäykkäkouristusta ja hevosinfluenssaa vastaan voimassa.

Ratsastus- ja ulkoiluvarusteet (alleviivatut voitettuja)

¬ Ruskea yleissatula Bridleman
¬ Musta estesatula Sir Classic
¬ Musta kaksivärinen koulusatula Sir Classic

¬ Sininen yleissatulahuopa Cassiel Basic
¬ Valkoinen estesatulahuopa WEGA Classic
¬ Violetti koulusatulahuopa WEGA Royal
¬ Vaaleansininen estesatulahuopa
¬ Ruskea nailon satulavyö Sir Classic
¬ Musta nahkainen satulavyö vatsapanssarilla  Sir Classic
¬ Musta nailon koulusatulavyö Sir Classic
¬ Mustat jalustimet, hihnat
¬ Ruskeat jalustimet, hihnat

¬ Ruskeat englantilaiset suitset Sir Classic
¬ Mustat meksikolaiset suitset Sir Classic
¬ Ruskeat sileät nahkaohjat
¬ Mustat punotut nahkaohjat Sir Classic
¬ Bridongkuolaimet Bridleman

 

¬ Mustat jännesuojat eteen ja taakse
¬ Valkoiset pintelit
¬ Siniset kuljetussuojat

¬ Musta sadeloimi
¬ Violetti tallitoppaloimi
¬ Sininen toppaloimi Upscale
¬ Musta villaloimi Basic
¬ Enkkuloimi ja -viltti
¬ Jäänsininen fleeceloimi
¬ Pinkki-ruskea fleeceloimi Dyna EQ Choco'n'Color
¬ Punainen fleeceratsastusloimi Cassiel Joulu
¬ Vaaleanruskea vedenpitävä puoliloimi Spring 11

¬ Punainen nailonriimu
¬ Sini-pinkki fleecepehmustettu riimu WEGA Unik
¬ Sini-pinkki riimunaru WEGA Unik
¬ Musta nahkariimu
¬ Punainen riimunaru

 

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2019 Cavalier - suntuubi.com