Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Magic Touch

Valmennukset

30. Marraskuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Lily:

Saapuessani kentälle pitämään valmennusta, näin Rosen ja komean kimon arabialaisen keskeltä kenttää. Orii seisoi rauhallisesti ja haisteli ilmaa. Pyysin ratsukkoa lämmittelemään vapaasti sekä käynnisää, että ravissa. Make lähti kävelemään rauhallisesti ja Rose ohjasi arabia varmoin ja tarkoin avuin. 10 minuutin kuluttua Make oli tarpeeksi lämmennyt ja pyysin ratsukkoa ottamaan ravin ja vaihtamaan kierrosta. Selitin ratsukon ravatessa päivän tehtävän: Ratsukon pitäisi ensin ravata oikean pitkän sivun puoleenväliin missä otetaan pohkeenväistöä. Kun väistö onnistuu, laukannosto ja laukataan ympyrä. Ratsukko lähti suorittamaan tehtävää. Make tajusi heti mitä tehdä joten ratsukko pääsi heti nostamaan laukan. Rose piti hevosen hallinnassaan ja laukka sujui hyvin. Toisella kerralla ratsu sekosi askeleissaan mutta tuskin ehdin edes sanoa siitä, kun tilanne jo oli korjattu. Tunnin lopuksi otimme vielä laukkaa lävistäjällä, ja sitten lepokäynnit.

26. Syyskuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Janett:

Aloitimme siirtymillä ja erilaisilla taivutteluilla alkukäyntien jälkeen. Make oli melko vireällä päällä, joten keskityimme enemmänkin pysähdyksiin ja ravi-käynti siirtymiin. Ne sujuivat teiltä melko mutkattomasti, vaikkakin Make välillä haritti vastaan, kun ei olisi viitsinyt turhaan hidastella :D Pääsit taivuttelemaan Makea erikokoisilla volteilla ja ympyröillä ja ori onkin luonnostaan varsin notkea !! Lisäsimme mukaan myös laukkaa, mm. pysähdys-laukka-pysähdys ja ravi-laukka-käynti siirtymiä yms. Melko lailla Make kuumeni, joten muista pitää kädet rauhassa ja pohkeet silti lähellä, vaikka tuntuisi, että hevonen lähtee heti, kun pohkeet hieman kylkiä hipovat. Pidimme pienen tauon tässä välissä, jonka jälkeen keskityimme lähinnä pohkeenväistöön sekä sulku- ja avotaivutukseen.

Make kulki pohkeenväistöä hienosti, toisinaan se meinasi tunkea lapa edellä, mutta korjasit sen hyvin. Myös ravissa väistöt sujuivat, eikä lapa ongelmaa tullut enää esiin. Avotaivutus oli helppo juttu, takaosa siirtyi helposti sisäpuolelle, joten vaikeutimme tehtävää vähän ja siirryimme ympyrälle, joka vähitellen pieneni voltiksi. Ravissa se sujui myös mutkitta. Sulkutaivutus meni kaikista parhaiten, hieman aktiivisuutta tosin takaosaan kaipaisin. Sulkua jouduitte menemään myös laukassa, tosin muutama askel kerrallaan, ja se sujui yllättävän hyvin, koska takaosakin pääsi viimein vauhtiin mukaan. Lopuksi jouduitte tekemään myös näiden väistöjen ja taivutusten vaihtoja, ja mukaan tulivat myös taka- ja etuosakäännökset. Kokonaisuudessa tämäkin sujui odotusten mukaisesti ja Make oli hyvin kuuliainen lopputunnista. Sait jäähdytellä oriin mielesi mukaan samalla kun kävimme vielä läpi valmennuksen kulkua !! :))

12. Elokuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Emmy:

Rose ja Make kiersivät maneesia verkkain askelin. Katselin heidän menoa keskeltä kenttää. ”Okei keräile vaan ohjat” tokaisin. Rose otti ohjat ja alkoi taivutella Makea ja hakea sitä tuntumalle. Make oli kuuliainen ja pehmeän oloinen kaveri. ”Hyvä, ota sitten ravissa vähän ympyröitä ja irrottelevaa työskentelyä, että saat siihen vähän lennokkuutta ja liikettä” sanoin. Rose teki työtä käskettyä. Make liikkui sulavasti ja oli Rosella kokoajan hyvin alla. Se taipui rehellisesti ympyröillä ja venytti askeliaan hienosti. Teimme vähän pidennyksiä halkaisijoilla sekä pohkeenväistöä ravissa. ”Hienoa, juuri noin, Make liikkuu nyt tosi kauniisti, tuo edellinen lisäys oli täydellinen!” kehuin. ”Hyvä nyt Make kulkee mukavan irtonaisesti ja on muutenkin rento, voitaisiin tehdä vähän laukkatyöskentelyä, väistöjä ja vaihtoja. Aloitellaan eka ihan laukkaverryttelyllä ympyröillä ja yritä koota laukka mahdollisimman hyväksi” selostin ja katselin kun Rose nostaa Makella laukan.

Make huiskauttaa pitkää valkoista häntänsä ja nostaa reippaan, korkean ja sulavan laukan. Katselen sitä haltioissani. Rose kokoaa laukan hyvin isolle pääty-ympyrälle. ”Hyvä! Istu syvälle ja kokoa vielä vähän.” opastan ja seuraan katseellani parin työskentelyä. Rose saa laukan koottua hyvin ja se alkaa näyttää silmääni hyvältä. ”Tosi hyvä, kiitä vähän ja siirrytään tekemään vaihtoja, aloitetaan kevyesti ympyräkahdeksikolta ja tehdään sitten vastalaukkoja ja vaihtoja uralla.” selostin taas parille ja Rose nyökkäsi. Ympyrävaihdot sujuivat kuin vettä vaan ja siirryimme pian uralle tekemään vastalaukkoja ja sen kautta vaihtoja. Vaihdot sujuivat yksitellen hyvin ja jatkoimme tehtävää ottamalla vaihtoja joka 4:llä askeleella. Make kuunteli Rosen apuja hyvin ja teki lennokkaat puhtaat vaihdot, pari kertaa poika vähän sekosi, kun vaihtoja tuli niin tiuhaan, mutta Rose korjasi asian hyvin ja seuraava sujui aina paremmin. Vaihtojen jälkeen teimme laukassa vielä sulkua ja normi pohkeenväistöä ja harjoittelimme Roselle ja Makelle vielä hieman vaikeaa aluetta, puolipiruettia. ”Me vasta opetellaan tätä aluetta.” Rose tokaisi kun homma ei tuntunut luonnistuvan, yhdessä tuumin saimme kuitenkin lopulta Maken tajuamaan aika hyvin idean ja varmasti pienellä kotiharjoittelulla ja alkaa sieltä toimia.

Tunnin loppuun teimme vielä muutamia laukannostoja, käynnistä pysähdyksestä ja peruutuksesta. Make toimi vaihdoissa kuin ajatus, eikä Rosen tarvinnut kuin hipaista pohkeella. ”Tosi hyvä! Kiitä paljon ja sitten loppuravit eteen-alas” Sanoin ja menin katsomoon istumaan. Rose ravaili Maken rennoksi ja siirtyi sitten kävelemään pitkin ohjin. Juttelimme niitä näitä loppukäyntien aikana ja lähdin sitten ajamaan kotiin :)

Loppukommentti:
Make on tosi hieno hevonen ja toimii sinulla ihan ajatuksesta. Herra kuuntelee hyvin kaikki avut ja tekee selkeitä vaihtoja, väistöjä ja nostoja. Makella on hienot, eloisat ja pyöreät liikkeet. Valmennus meni teiltä hyvin, Make toimi todella hienosti ja kulki rennosti ja oikeinpäin kokoajan. Pientä hiomista puolipiruettiin ja laukanvaihtosarjoihin, muuten meni ihan täydellisesti. Olette hieno pari!

7. Elokuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana leah:

Rose ja Make kävelivät jo pitkin ohjin Winstonin kentällä saapuessani paikalle. Käskin Rosen kerätä ohjat ja ensin tehdä pari pysähdystä. Make oli aluksi vähän hidas lähtemään liikkeelle, mutta ori herkistyi heti parin pydähdyksen jälkeen. Sanoin Roselle että siirtää orin rauhallisesti raviin, mutta ei ratsasta sitä heti muotoon vaan antaa mennä vähän löysemmin ohjin, sillä tarkoitus olisi saada Make vain liikkuumaan aluksi eteenpäin.

Kun ori liikkui omalla moottorilla hyvin eteenpäin pari kierrosta, sanoin Roselle, että ratsastaa orin muotoon. Rose ravasi hyvin molempiin suuntiin, ja laukkasi vielä molemmat laukat rennoiksi. Kun lämmittelyt oli lämmitelty, Make sai hetken levähtää. Jatkoimme pian, ja Rosen piti aluksi vähän taivuttaa Makea molempiin suuntiin volteilla. Ori taipui hyvin, ja suoritti käynnissä myös pohkeenväistön, peruutukset ja takaosakäännökset hyvin. Ravissa aloimme työskentelemään ensin pohkeenväistössä, ja se oli Makelle piece of cake ! Avotaivutukset sujuivat ihan hyvin, mutta sulkutaivutukset näyttivät olevan helpompia.

Siirryimme laukkaan, ja laukassa ensin tehtiin muutama pysähdys ja taivuttelua. Harjoitimme myös pienellä kahdeksikolla laukanvaihtoja, ja kun se sujui hyvin, käskin Rosen vaihtaa suoralla laukkaa joka neljännellä askeleella. Kun se sujui hyvin, määrä pienennettiin joka kolmanteen askeleeseen. Make otti välillä pari ylimääräistä askelta, mutta suoriutui ihan hyvin. Halusin nähdä Maken ja Rosen puolipiruetin, jossa oli kyllä työstämistä. Make oli vähän ihmeissään, mitä pitäisi tehdä, mutta toisella kerralla se onnistui jo paremmin. Rose vielä laukkasi pienen pätkän uraa pitkin ja sitten verrytteli Maken rauhassa.

Muistilista

Sileällä: Yleis/koulusatula, yleis/kouluhuopa, yleis/kouluvyö, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat/pintelit kaikkiin jalkoihin

Esteillä: Estesatula, estehuopa,  meksikolaiset/englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat kaikkiin jalkoihin

Maastoon: Yleissatula, yleishuopa, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat takasiin

-5 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä tallitoppis
-10 oC: Ulkona toppaloimi (enkkuviltti alle), sisällä tallitoppis
Sateella: Sadeloimi ulos (kylmällä säällä enkkuviltti alle)

Väkirehut:

Feed Mix: 1-0-1
Mysli: 0-1-0

Iltamössöt:

Vehnälese 3 dl
Gemüse Mineral 1 dl
Greenmix 1 litraa

Rokotukset:

Rokotukset jäykkäkouristusta ja hevosinfluenssaa vastaan voimassa.

Ratsastus- ja ulkoiluvarusteet (alleviivatut voitettuja)

¬ Musta yleissatula
¬ Musta kaksivärinen estesatula
¬ Musta koulusatula

¬ Valkoinen yleissatulahuopa
¬ Valkoinen estesatulahuopa
¬ Valkoinen koulusatulahuopa
¬ Musta-kultainen koulusatulahuopa WEGA Gold
¬ Musta satulavyö
¬ Musta koulusatulavyö
¬ Mustat jalustimet, hihnat

¬ Mustat suitset englantilaisella turparemmillä, alaturparemmi
¬ Mustat ohjat
¬ Ruskeat meksikolaiset suitset Sir Classic
¬ Nivelkuolaimet

 

¬ Mustat jännesuojat eteen ja taakse
¬ Siniset pintelit
¬ Siniset kuljetussuojat

¬ Jäänsininen sadeloimi
¬ Musta tallitoppaloimi
¬ Ruskea toppaloimi Upscale
¬ Sininen villaloimi basic
¬ Enkkuloimi ja -viltti
¬ Jäänsininen fleeceloimi
¬ Ruskea fleeceratsastusloimi Cassiel Brownie
¬ Ruskea-oranssi korkeakaulainen fleeceviltti Fall 08

¬ Vihreä nailonriimu
¬ Musta nahkariimu
¬ Vihreä riimunaru

 

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2019 Cavalier - suntuubi.com