Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ruususen Completely Free

Valmennukset

4. Heinäkuuta 2013 // Estevalmennus, valmentajana Candace:

Rose sai vähän herätellä Taavia alkutunnista. Ori tuntui olevan kiinnostuneempi muista valmennusratsukoista kuin Rosen yrityksistä saada se liikkumaan reippaammin. Alkuverryttely ei siis luvannut hyvää, mutta poni yllätti kaikki, kun kävimme käsiksi itse valmennuksen tehtävään. Päästessään hyppäämään estettä kahdeksikolla Taavi löysi itsestään nopemman vaihteen ja paineli menemään todella reippaasti, siinä olisi isommillakin ratsukoilla ollut tekemistä pysyä perässä! Taavi ei kieltänyt kertaakaan. Se ei kummastellut vaikka reitit esteelle olivatkin vähän vinot tai kaarevat vaan hyppäsi joka kerta rohkeasti. Rosella oli välillä vaikeuksia pysyä hyvässä istunnassa, kun Taavi hieman mutkitteli ja leikitteli sillä, että hyppäisikö vaiko eikö hyppäisi. Poni oli niin innoissaan esteestä, että se unohti välillä kuunnella Rosen ohjasapuja. Laukka oli siis väärä montakin kertaa, mutta jahka saimme vauhdin hieman maltillisemmaksi niin Taavikin hoksasi kuunnella Rosea paremmin. Parannettavaa olisi siis Taavin kuulolle saamisessa ja oikean vauhdin löytämisessä.

25. Elokuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Destiny:

Kentällä Rose kulki alkukäyntejä ja minä kasasin kentälle kaksi n. 60cm korkuista pystyä, ja kaksi 50cm ristikkoa. Muutaman kierroksen jälkeen pyysin Rosea keräämään ohjat ja ravaamaan ensin muutaman kierroksen. "Nosta laukka sieltä kulmasta! Noin, hienoa" kehuin, kun kaksikko laukkasi kierroksen. "Hyppää ensin tämä pysty, ja jatka suoraan tuolle ristikolle sen edessä" huutelin ohjaita ja seisoin kentän keskellä. Taavi lähti hyppyyn hienosti ja Rose pysyi hyvin mukana. Nautin kaksikon menosta. "Siirry raviin ja vaihda suuntaa" tokaisin ja Rose teki työtä käskettyä. Hän ravasi uraa pitkin ja nosti laukan käskystäni.

"Samat esteet kuin viime kerralla, nyt vaan käännyt lyhyen sivun keskeltä oikealle ja hyppäät nuo kaksi tuolta" kerroin taas ohjeita ja niin kaksikko myös teki. Pyysin heitä siirtymään käyntiin ja antamaan pitkät ohjat. Pienensin hieman pystyjä ja vein toisen ristikon pois. Kokosin kaksi okseria toisen lyhyen sivun keskelle alemman puomin korkeudelle 40 ja ylemmän viisikymmentä senttimetriä. "Kokoa ohjat ja ratsasta sama kuvio kuin viimeeksi, mutta lisää siihen nuo kaksi" kehotin ja Rose teki taas mitä oli pyydetty. Tällä kertaa Taavi lähti yllättäen hyppyyn liian kaukaa ja Rose säikähti ja kiskaisi vahingossa suusta. "Myötää enemmän, vaikka säikähtäisitkin! Tuo ei auta ikinä" annoin ohjeita. "Käänny ympyrälle ja ota uudestaan. Älä päästä sitä hyppäämään kauhean pitkältä, äläkä päästä sitä kiihdyttämään liikaa ennen estettä" huutelin ohjeita. Rose huudahti vain nopean "okei"n ja nyökähtäen hän kokeili uudelleen. "Paljon, paljon parempi. Hienostihan se menee. Todella hyvä. Ota vielä kerran, sitten vaihda suuntaa ja ota kuvio toisin päin uudestaan, eli aloitat tuolta lyhyeltä sivulta. Siirry vaan raviin" heittelin ohjeita ja yskäisin. Britannian perussää, kylmä ja karu, ja minulla oli vielä pieni nuhakin.

Kun ratsukko oli hypännyt radan vielä kaksi kertaa ja kerran toisesta suunnasta, päätin tehdä vielä yhden muutoksen kuvion ratsastukseen. "Kehitetään tota sun tasapainoa, vaikka se onkin tosi hyvä. Ota jalustimet kaulalle ja mä lasken noita esteitä hieman" sanoin Roselle hymyillen ja tyttö katsoi minua hämmentyneenä, mutta nosti sitten jalustimet kaulalle. Laskin okserien puomit korkeuteen kymmenen ja kaksikymmentä ja pystyt korkeuteen kolmekymmentä. Purin ristikot ja otin niistä kaksi puomia ja laitoin ne noin kahden laukka-askeleen päähän ennen pystyjä. "Sama rata, eri esteet. Eli aloita taas tuolta lyhyen sivun keskeltä olevilta oksereilta, ja jatka ensin tuolle pystylle mikä on tuossa pitkällä sivulla ja siitä sitten tolle pystylle tuolla keskellä toista pitkää sivua" selittelin. Rose huudahti taas "okei" ja nosti laukan kulmasta ja kaksikko laukkasi lyhyen sivun esteiden yli ilman mitään ongelmia. Taavi laukkasi puomin yli ja hyppäsi esteen hienosti, tosin vähän liian läheltä ja Rose tiphti alas pehvalteen kentälle. Menin Taavin perään ja otin sen - tai ainakin yritin - ottaa sitä kiinni. "Oothan okei?" kysyin Roselta, kun sain viimein Taavin kiinni. Tyttö hymyillen naurahti. "Olen, ei se sattunut"."Voit ottaa jalustimet käyttöön jos haluat" sanoin, mutta Rose puditseli päätään. "Ei, kyllä mä pystyn vielä ilman niitä hyppäämään" hän nauroi ja nousi Taavin selkään. He aloittivat radan uudestaan ja tällä kertaa se meni enemmän kuin hienosti. "Hyvä, hienoa. Siirry raviin" sanoin ja Rose teki hommansa hienosti. Muutaman kierroksen loppuverryttelyravien jälkeen pyysin Rosea siirtymään käyntiin ja antamaan pitkän ohjan.

"Se meni tosi hienosti, todella hyvin ratsastettu" kehuin Rosea kun keräsin esteitä pois.
"Tosin, kun laskeudut esteeltä, älä nojaa kauhean paljoa taaksepäin, ettet vahingossa kisko hevosta suusta" sanoin ja vein puomeja pois. Rose nyökytteli aina kun kerroin mitä oli korjattavaa. Kun kentältä oli saatu kaikki pois ja Rosekin oli tullut alas Taavin selästä, hän kiitteli valmennuksesta. "Eipä mitään, kiitos kun kuuntelit. On sitä tullut valmennettua myös ratsastajia, jotka eivät tee mitään ohjeiden mukaan" naurahdin. Rose yhtyi nauruun ja lähdimme pois kentältä. "Minun täytyy varmaan mennä, näkyillään" moikkasin ja menin parkkipaikalle, missä yustävättäreni odotteli autossaan.

13. Heinäkuuta 2012 // Estevalmennus, valmentajana Bruun:

Sinun ja Taavin yhteispeli alkoi hieman tahmeasti. Poni nimittäin alkoi vikuroida jo esteet nähdessään. Taavi ravisteli päätään ja vauhtikin muuttui välillä hieman hitaan puoleiseksi. Kun alkuverkat oli tehty siirryitte laukkaan, joskin Taavi jälleen hieman protestoi. Olin nostanut esteet näin aluksi vain 40 sentin korkeuteen, joten hyppynne onnistuivat muutamaa horjahdusta lukuun ottamatta hyvin. Taavikin tuntui pääsevän hyppäämisen makuun, sillä esteiden ollessa viisikymmentä senttisiä se tuntui itse arvioivan ponnistuskohtaa ja varovan kopautuksia. Kun hypyt sujuivat näinkin hienosti korotin esteet 60 senttimetriin. Rakensin teille mm. pystyn, kolmen esteen sarjan ja noin viisikymmentä senttisen okserin. Pystyn te selvititte hienosti, samoin kuin sarjan kaksi ensimmäistä estettä. Sarjan viimeisellä esteellä Taavin kavio kuitenkin kolahti puomiin, joka sitten tippui. Okseristakin yksi puomeista vieri maahan. Hyppäsitte vielä yhden pystyn ja sarjan, puhtaasti, jonka jälkeen aloitte jäähdyttelemään. Jäähdyttelyssäkin Taavi osoitti hieman mieltään, ja yritti itsenäisesti kääntyä takaisin esteiden puoleen. (:

20. Kesäkuuta 2012 // Kouluvalmennus, valmentajana Mila:

Alkukäynnit Taavi meni vähän tahmeasti, mutta kun aloitit alkulämmittelyn se virkistyi ainakin hetkeksi. Ensimmäisessä raviinlähdössä näkyi olevan ongelmia, mutta pienen kinastelun jälkeen Taavilta tuli nättejä ravipätkiä. Aloitimme kolmikaarisella kiemurauralla, joka sujuikin todella hyvin! Laukkaympyräkin meni hyvin, vaikka Taavi osoittikin mieltään jämähtämällä paikoilleen. Loppukäynneissä Taavilla tuntui olevan ylimääräistä energiaa, mutta rauhoittui pian. Kiitos tunnista!

Muistilista

Sileällä: Yleis/koulusatula, yleis/kouluhuopa, yleis/kouluvyö, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet

Esteillä: Estesatula, estehuopa,  meksikolaiset/englantilaiset suitset, nivelkuolaimet

Maastoon: Yleissatula, yleishuopa, englantilaiset suitset, nivelkuolaimet, jännesuojat takasiin

-5 oC: Ulos ei loimea, sisällä ei loimea
-10 oC: Ulkona toppaloimi, sisällä ei loimea (klipattu = fleeceloimi)
Sateella: Sadeloimi ulos jos sataa paljon

Väkirehut:

Kaura: kourallinen-0-kourallinen

Päivämössöt:

Vehnälese 2 dl
Kivennäiset 1 dl
Greenmix ½ litraa

Rokotukset:

Rokotukset jäykkäkouristusta ja hevosinfluenssaa vastaan voimassa.

Ratsastus- ja ulkoiluvarusteet (alleviivatut voitettuja)

¬ Musta yleissatula
¬ Musta kaksivärinen estesatula
¬ Musta koulusatula
¬ Musta estesatula Classic

¬ Valkoinen yleissatulahuopa
¬ Valkoinen estesatulahuopa
¬ Valkoinen koulusatulahuopa
¬ Musta satulavyö
¬ Musta koulusatulavyö
¬ Mustat jalustimet, hihnat
¬ Messinkijalustimet mustilla hihnoilla

¬ Mustat suitset englantilaisella turparemmillä, alaturparemmi

 

¬ Mustat ohjat

¬ Ruskeat meksikolaiset suitset Sir Classic
¬ Nivelkuolaimet
¬ Mustat jännesuojat eteen ja taakse
¬ Siniset pintelit
¬ Siniset kuljetussuojat

¬ Jäänsininen sadeloimi
¬ Ruskea toppaloimi Upscale
¬ Vihreä fleeceloimi

¬ Vihreä nailonriimu
¬ Musta nahkariimu
¬ Vihreä riimunaru

 

Virtuaalitalli | A Sim-game Stable

ps. Jos pidät meistä, tykkääthän vrl:ssä

 

 

 

©2019 Cavalier - suntuubi.com